Вести

Брутална злоупотреба медија од стране режима

 

Ми смо вам донели и Земунске новине да погледате, ово као што видите баш исто као Велика Србија, то је од пре два месеца кад су владали радикали, а ово овде је сад промењено, али видећете унутра, као Билтен ДС. Да не објашњавам сад како троше паре грађана па дају новац Душану Ловреу, који је трећи на листи ДС, који сам уређује ово иако је привремени орган у питању. Дакле, да о парама и о пљачки Земунаца не говорим у овом тренутку, али овде имате такође „стелт“ шалтер салу.

Ни ово не постоји, али нема везе, лепо су нацртали па ће то тако можда једног дана да изгледа, а можда и неће, али за изборе је то лепо. А да вам не говорим о томе као што видите „мост Земун - Борча значи“, подсетићу вас „Земун значи“ је слоган ДС, тај ингениозни слоган. Дакле све друго што буде значило, само што нису написали “бомбардовање значи“, на свакој другој страни где год погледате нешто значи, здравство значи, пацијентима значи, Земун значи, све нешто значи, дакле то је ствар, ево овде не видим „значи“ али видим Здравка Станковића, деца „значе“ и деца нешто значе и све значи. Та врста безобразлука и безобзирности неће помоћи ДС. Наша је жеља и жеља грађана Земуна и Вождовца да мењају ствари и ми идемо на то да их победимо и победићемо их без обзира на то што не постоји емисија „љубав и мржња“, већ иде Ђилас уместо те серије, што не постоји у јутарњем програму теме које интересују Београђане већ постоје „стелт мостови“, као што су сваки пут били невидљиви, и опет Драган Ђилас и остали, али шта да радите то су ствари на које смо морали да научимо.

 

Ја желим данас, укратко ће вам о неколико тачака програма српских напредњака за Земун говорити професор доктор Милан Пашански, професор на факултету али и професор који је посебно стручан за питање безбедности и тероризма, он ће вам говорити и са стручног аспекта о општини као сервису грађана, али и о неким безбедносним проблемима за нашу децу и за нашу омладину пре свега, наравно ту су и доктор Ксенија Узуновић и Бранислав Простран спремни да одговарају на ваша питања, изволите професоре?

Милан Пашански: У оквиру програма који смо припремили, изборног програма за Земун, има неколико веома значајних тема, ја бих се само фокусирао на две или три. У домену те такозване интегралне безбедности грађана било би веома значајно, и на томе ћемо посебно инсистирати, на искорењивање и потпуно затирање пре свега наркоманије која је највеће зло у Земуну, ту је да кажем условно веома јако присутна од тог великог продора секти по чему је нажалост Земун познат по том у самој општини која ће се значајно унапредити  да постане стварни сервис грађана а не формално као што је то била до сада, увешће се неке посебне службе за бригу о најстаријим грађанима  општине. То је у ствари једна служба која би обједињавала у себи неколико сегмената као што су стварање службе са геронто домаћицама за најстарија домаћинства, са геронто здравственом заштитом, такође би био један сервис, а то је у ствари заштита потрошача која се углавном игнорише и око које нема неког посебног да кажем третмана.

 Са друге стране било би такође значајно и неки други сегменти и проширивање да кажем улоге општине, а то је пре свега увођење „позорничке службе“и боље сарадње са грађанима који су сасвим сигурно заинтересовани да дају свој лични допринос у подизању уопште квалитета живота у општини Земун.

 

Александар Вучић: Хвала вам професоре ако имате питање изволите?

 

 Ако немате  хвала вам најлепше што сте дошли на нашу конференцију!