Вести

Чачић: Претукао ме брат Горана Јешића

Заменик председника општине Беочин Милан Чачић изјавио је да му је повреде на глави нанео новинар Владимир Јешић, рођени брат бившег председника општине Инђија Горана Јешића, и апеловао на истражне и правосудне органе да инцидент испитају до краја.
 
"Да ли сам ове повреде нанео сам себи или ми их је нанео Владимир Јешић?", рекао је Чачић који се са модрицом на челу појавио пред новинарима на конференцији коју је сазвао испред зграде телевизије Б92.
 
Како је рекао, синоћ је са пријатељем "у приватној режији" отишао на вечеру у хотел Андревље, где су на улазу затекли "препреке, барикаде и момке" који шетају од којих им је један рекао да не могу да уђу у хотел.
 
Према његовим речима, испред њих био је паркиран аутомобил београдских таблица из којих је изашао Владимир Јешић са још једним човеком.
 
Vladimir Jesic pretukao Milana CacicaКако тврди Чачић, Јешић је пришао његовом аутомобилу, оптужио га да га цео дан прати и шпијунира у Инђији и кроз прозор му задао два три ударца у главу. "Чиста је случајност да сам стигао иза њега. Нити сам био у Инђији, нити сам било кога пратио и шпијунирао", рекао је Чачић. 
 
Како је додао, касније је сазнао да су у том тренутку у хотелу били Бојан Пајтић и Горан Јешић који су "чували одборнике из Инђије". "Какав је ово сигнал грађанима Инђије од стране Бојана Пајтића и његовог криминалног режима. У стању су да ово ураде сваком грађанину само да би задржали своје функције", оценио је Чачић.
 
Он је навео да је случај пријављен полицији која је брзо реаговала, изашла на лице места и узела изјаве. "Молим истражне и правосудне органе да овај инцидент испитају до краја", рекао је Чачић.
 
Иначе, и новинар Владимир Јешић пријавио је да га је јуче физички напао непознати мушкарац и да му је претио смрћу и да сматра да је нападнут само зато што је рођени брат некадашњег градоначелника Инђије Горана Јешића и да иза напада стоји функционер СНС Владимир Гак.
 
СНС је саопштила да је напад на Јешића лаж подметнута грађанима како би се створила паника у Инђији, додајући да је Јешић напао функционера напредњака.
 
Демократска странка негирала је данас да је Чачић нападнут, наводећи да је он изазвао инцидент испред хотела на Андревљу. 
 
Чачић, како тврде демократе, највероватније је у намери да се физички обрачунава са одборницима који су били у том хотелу, прошле ноћи изазвао инцидент, при чему је мирно удаљен.
 
Заменик шефа посланичке групе СНС у Скупштини Србије Александар Мартиновић оптужио је данас функционере ДС Бојана Пајтића и Горана Јешић да су "киднаповали" 13 одборника ДС, од којих је пет потписало иницијативу за смену локалне власти у Инђији и да их држе у хотелу "Андревље" у Беочину, због чега није одржна за данас заказана седница Скупштине општине Инђија.
 
Извор: Танјуг