Вести

Чекамо СРС, али можемо и са Палмом и ПУПС

Председник СНС је објаснио и да ће напредњаци, што се тиче спекулација око сарадње са Листом за толеранцију Расима Љајића и ЈС Драгана Марковића Палме, о томе размишљати тек пошто добију одговор радикала.


- У сваком случају нам је драго што су неки већ изразили спремност да сарађују са нама. Наш позив досад су прихватиле ДСС и НС, сачекаћемо још мало одговор радикала, а после ћемо тражити друге партнере - поручио је Николић.


Председник Скупштине града и шеф градског одбора СПСа, Александар Антић каже да су приче о формирању локалне власти у Земуну коју би чиниле СНС, коалиција око ДСС, странка Расима Љајића и коалиција окупљена око СПСа, обичне спекулације које су последица математичког сабирања.


- Није било разговора на ту тему, нити наговештаја да би тако нешто могло да се догоди тврди Антић. На питање да ли су њима напредњаци прихватљив партнер, шеф београдског одбора СПСа каже:


- Напредњаци су својим упућивањем позива СРСу показали који је њихов правац и ја то не желим да коментаришем. СПС нема потребу да се нуди, остварили смо добар изборни резултат којим смо јако задовољни. Имамо нашу политику на нивоу државе и града и сасвим је неважно да ли ћемо у једној општини бити опозиција.
Са друге стране лидер ЈС Драган Марковић Палма каже да се неће мешати у одлуку општинског одбора своје странке да ли ће и са киме сарађивати у општини Земун.


- Немам ништа против сарадње са напредњацима, али сматрам да о томе треба да буде донета одлука на локалу, а не да се мешају централе странака. Проблеме једне локалне средине боље познају општински одбори него централе странака и сигурно је да сви одборници желе добро својој општини - поручио је Марковић.

 

 

Опозициони фронт за Србију

Потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски очекује почетак преговора народњачке коалиције са напредњацима и радикалима о формирању коалиције у београдским општинама Вождовац и Земун. Она је истакла да би било добро да опозиционе националне партије буду у истом фронту што би, како је оценила, значило и наставак разговора за расписивање ванредних парламентарних избора.

Љајић: СНС је ок, али

Лидер СДП и Листе за толеранцију Расим Љајић међутим мисли да ће његова листа ипак остати опозиција у општини Земун.
- СНС као победничка странка треба да преузме одговорност и да власт формира са неким већим странкама. Листа за толеранцију има само једног одборника и не верујем да би им значајније помогли - каже Љајић. Он додаје да иначе нема ништа против сарадње са напредњацима и да са том странком већ сарађује у Пријепољу.