Вести

Чучковић: Култура сећања на злочине никада не сме да избледи

Председник Градске општине Обреновац и члан Председништва Српске напредне странке Мирослав Чучковић је обишао повратничке српске породице у Лици и учествовао у  обележавању 80 година од усташког покоља над српским живљем у селу Доња Суваја у коме је страдало 250 људи, махом жена и деце.

"Венчање Свете и Снежане Вукчевић било је прво српско венчање повратника у Грачац и нашу Лику после олује. Данашња посета тој породици која данас има троје златне деце као и обилазак српског зида плача на коме су уклесане жртве покоља од којих је на жалост 35 чланова моје породице, махом деце од 1 до 10 година. Стравичан злочин пратило је и свирепо убиство тамошњег свештеника и комплетне његове породице укључујући и нерођену бебу која је избодена ножевима у стомаку, злочин је који никада не смемо заборавити", рекао је Чучковић.

"Брига државе Србије и председника Александра Вучића има за циљ пре свега да оваквих породица на вековним српским огњиштима буде што више али и да култура сећања на злочине никада не избледи", рекао је Чучковић.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА