Вести

Чучковић: Започети радови на водоводној мрежи у Теодора Драјзера

Радови на реконструкцији водоводне мреже у Улици Теодора Драјзера на београдској општини Савски венац почели су данас, а прва фаза радова требало би да обухвати потез од раскрснице са Булеваром патријарха Павла до прилазних путева објектима Војске Србије.

Градски менаџер Мирослав Чучковић појаснио је за Танјуг да је та реконструкција најављена заједно са реконструкцијом свих великих улица у Београду.

"Сетимо се само Главне улице у Земуну, Вишњичког булевара, многих великих улица које су данас у пуном сјају и капацитету'', рекао је Чучковић.

Навео је да су промењене линије јавног градског превоза 94 и 49, и да ће оне за време радова ићи преко Мостара ка дестинацијама.

Чучковић је истакао да ће радови трајати 200 дана и да ће бити обављена замена постојећих инсталација.

"Ови радови ће бити историјски јер ћемо спремити улицу за наредне деценије са већим бројем саобраћајних трака и комплетном инфраструктуром'', рекао је Чучковић.

Чучковић је навео да Улица Теодора Дрјазера није само улица на Савском венцу, већ и улица којом возила са ургентним случајевима пролазе ка ВМА и Болници "Драгиша Мишовић", што захтева да буде урађена у ''пуном профилу''.

"Наш БВК изводи ту врсту реконструкције, а после тога ће Путеви Београда урадити реконструкцију коловоза. Ради се фаза по фаза. Трудићемо се пре свега да станари и сви који долазе могу да прођу и благовремено ћемо обавештавати", рекао је Чучковић.

"Радови ће трајати до априла следеће године и на сајту Секретеријата за јавни превоз су све измене наведене", рекао је Чучковић.

 

 

Извор: Танјуг