Вести

Дабић: Најтеже бреме је на Вучићевим плећима

Народни посланик из Чајетине, Ђорђе Дабић, у овом сазиву Народне скупштине Србије први пут је изабран за народног трибуна. После десетак месеци проведених у скупштинским клупама, каже да је посебно задовољан тиме што имамо велики број младих посланика, те да овај сазив ради пуном паром, да су расправе аргументоване и да нема излива примитивизма, какве смо, нажалост, раније виђали. Истиче да га посебно занимају теме које утичу на то да млади људи остану у Србији и да је поносан на то што држава издваја огромна средства за покретање свих видова запошљавања, од приватних послова до подршке пољопривреди, као и за подстицаје за рађање деце. Према његовим речима, само снажна држава може да гарантује стабилну будућност, а то је политика коју персонификује председник Александар Вучић и Влада предвођена Српском напредном странком.

* Колико сте задовољни радом овог скупштинског сазива и посланичке групе СНС?

- За девет месеци рада Народне скупштине, усвојили смо више од 200 аката - закона, међународних споразума и других одлука, и по томе видите да Влада и Народна скупштина раде неуморно и ефикасно. Грађани су уморни од прича у празно, људи хоће да живе боље и да они које бирају раде оно за шта их грађани плаћају. А ми, који добијемо подршку народа, морамо увек да будемо на услузи и да полажемо рачуне за рад. Народна скупштина је место где имамо прилику да се погледамо у очи са политичким противницима и да у цивилизованој размени мишљења донесемо најбоља решења за грађане. Нажалост, део опозиције је кукавички подвио реп и побегао са мегдана на последњим изборима, што показује неодговорност према земљи, али и не чуди јер су то људи који су нашу државу уназадили и отимали новац грађана док су били на власти. Сада фрустрације лече на улицама, покушавајући да изазову инциденте који би их, како прижељкују, вратили на власт уз помоћ странаца.

* Шта за вас значи то што заступате политику Александра Вучића и Српске напредне странке?

- Посланичка група „Александар Вучић - за нашу децу“ ради као тим и на нама је додатна одговорност јер смо изабрани са листе испред које стоји човек који је најзаслужнији за овакве резултате наше економије. Зна народ како је живео пре 2012, док су тајкуни водили земљу,када је 400.000 људи изгубило посао за време Тадића, Јеремића и Ђиласа. Зна народ да је Вучићевих 350 километара ауто-пута више од 35 километара које су сви они заједно изградили за 12 година. Зна народ и да је улагање у војску и здравство било 20 пута мање. Народ је најбољи судија и зато имамо подршку већу од 60 одсто.

* Учествовали сте у емисијама „Реч на реч“ у којима сте сучелили мишљења, између осталих, и са Бошком Обрадовићем, Константином Самофаловим...

- Имао сам част да браним политику Српске напредне странке у поменутој емисији два пута. И оба пута могли сте да видите како опозициони лидери, који су много јаки и силни док нам са улице поручују да ће они када дођу на власт да нас хапсе, лустрирају, вешају и јуре по улицама, одједном постану тихи и беспомоћни у судару са снагом наших аргумената. Иза јалових претњи стоји конфузија у њиховим главама. Нико неће никога јурити по улицама. Србија је правна држава и остаће на стабилном курсу који обезбеђује сигурност за све грађане. А тајкуни и њихови послушници више никада неће моћи да доносе одлуке ни у месној заједници.

* Како видите свакодневне нападе дела опозиције на председника Александра Вучића, на његову породицу, на све што уради?

- Никада у историји парламентарне демократије у Србији нисмо видели да се оволико напада нечија породица. Не штеде му ни оца, ни мајку, ни децу. Детету од три године поручују да ће одговарати кад они, силници, опет дођу на власт. Као родитељ двоје мале деце, дивим се смирености председника Вучића да отрпи овако ниске ударце. Сви ми, чланови СНС, знамо да је бреме на његовим плећима најтеже и да нико од нас не би био на функцијама да није њега. Увек ћемо бити уз председника и његову политику и залагати се да ничије дете не прође овакав медијски линч какав пролазе председникова деца.

* Колико се Златиборски округ променио у односу на период пре 2012. године? Колико има инвестиција, нових фабрика и радних места?

- Златиборски округ био је у запећку последњих 30 година. Нисмо имали ниједан метар новог пута, ниједну инвестицију, није било чак ни посета округу. Доласком на власт СНС, све се променило. Ауто-пут Милош Велики до Божића стиже до Пожеге, а одмах се настављају радови ка Црној Гори и Републици Српској. Са њим стижу инвестиције и најављује се оснивање индустријских зона дуж целе трасе. Након 45 година, на ред је дошла и реконструкција пруге Београд - Бар. Аеродром Поникве у Ужицу добио је додатна три милиона евра за ревитализацију, а урадили смо и комплетну ревитализацију магистралног правца Златибор - Чачак. Са свим овим инвестицијама, нећу бити нескроман када кажем да наш округ постаје привредно и туристички најјачи округ у држави.

* Како реагују грађани Чајетине што имају свог представника у Народној скупштини?

- Грађани ми се свакодневно јављају и на дневном нивоу, у разговору са надлежним институцијама, решавам проблеме који су у мом домену. Људе највише занимају субвенције са државног нивоа, запослења... То данас, када имамо стабилне финансије, можемо да решавамо, на радост суграђана који имају представника у највишем законодавном телу након више од деценије. Сарадња локалне самоуправе са државним нивоом коначно је почела да функционише како треба, што је био мој апел од када сам ушао у политику, као одборник СНС у СО Чајетина. Док су трајали беспотребни сукоби, Чајетина је била на губитку. Конкретан резултат сарадње је то што данас имамо улагање од чак 25 милиона евра са државног нивоа у инфрастуктурне пројекте у Општину Чајетина и у сам Златибор.

 

 

 

 

Извор: СНС Информатор