Вести

Делегација ЕУ у посети Српској напредној странци

Ми ћемо у марту месецу бити у Бриселу да наставимо ове разговоре. Очигледно је да представници ЕУ знају врло добро да ако желе да грађани Србије у већој мери подрже настојање Србије да буде у ЕУ морају да разговарају са представницама свих релевантних политичких странака. СНС сматра да је економско- социјални  развој државе једини услов који Србија треба да испуни, а то је да стекне и уреди тако државу да може да стекне статус кандидата који преговара, па чак и да у бржем року будемо члан ЕУ. Мислим да те турбуленције које су у српском политичком животу изазвале СНС нису угрозиле пут Србије ка ЕУ већ олакшале, пошто је сада сасвим јасно да и у случају промене власти први пут после избора однос Србије према прикључењу, према уласку у ЕУ неће бити промењен. Изволите?

Новинар: Господине Николићу, јел може коментар, вероватно сте чули сад у 2 сата, Цветковић је имао конференцију у вези разрешења Динкића?
Томислав Николић: Шта да вам кажем, то се сад наставља до изнемоглости. Све док не буду одлучили да нам омогуће да гласамо поново, да изаберемо људе у које имамо поверења ја не верујем да било шта раде што је добро за Србију. Ако постоје сукоби у Влади, зна се како се решавају. Не могу да постоје сукоби који ће уценама неких партнера да се смире, да се пролонгира период за продужавање избора. Имате потпредседнике Владе који оптужују премијера да је неспособан и да се низашта не пита. Каква је то Влада? Може ли та Влада да опстане ако имате највећу странку која оптужује најмању да троши сав државни новац? Каква је то Влада? Зашто понављају оно што говори СНС већ две године, зашто не ураде нешто паметно за Србију и за грађане Србије? Ванредни парламентарни избори, камо среће да су их до сада већ дали. Данас је сасвим извесно да таква гарнитура више никада у Србији не може да буде на власти. Па хајде, ако посрћемо и ако нам све лоше иде, хајде да променимо да нам буде боље. Ја мислим да је то пут за расписивање ванредних парламентарних избора. Изволите?

Новинар: Норам да питам за сваки случај, пошто постоје нагађања, да ли постоји могућност да ако Г17 изађе из Владе да СНС подржи мањинску Владу?
Томислав Николић: Па немојте то, то заиста немојте да питате!

Новинар: Па колико је извесно после овога да буду расписани ванредни парламентарни избори?
Томислав Николић: Па ако имају морала, одговорности за Србију онда ће ово да заврши на најбољи могући начин, зато што ово није брак па кад су се двоје посвађали и схватили да имају децу да треба да га сачувају. Ова коалиција је заснована на интересима и ако желе да очувају ову децу Србије онда је време да се растану. Ја сам убеђен да су толико једни на друге кивни и да су потрошили толико живаца грађана да ћемо сигурно имате ванредне парламентарне изборе.Хвала.