Вести

Ђорђевић: Данас почиње исплата помоћи пензионерима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић каже да ће једнократна помоћ пензионерима који принадлежности примају преко текућег рачуна бити исплаћена данас, док ће онима који примају на кућну адресу бити исплаћена у наредних два, три дана.

Он је додао да најављени штрајк у појединим поштама неће успорити исплату једнократне помоћи пензионерима од 5.000 динара јер су, како каже, пензионери приоритет.

Појашњава да у Србији има 1.750.000 пензионера, а да је од тог броја 415.000 оних који пензију примају на кућну адресу.

Пензионере, како каже, чека повећање принадлежности од пет одсто од 1. јануара, а министар очекује и да ће пројекат Сениор картица за попусте при куповини бити проширен и на друге градове у Србији.

"У Београду је велико интересовање за сениор картице. Препорука је свим локалним самоуправама да се и они укључе. За сада постоји интересовање у Нишу и Новом Саду", рекао је Ђорђевић.

Говорећи о изради социјалних карти, које су најављене за 2019. годину, он је рекао да се на тај начин жели да направи праведнија расподела средстава онима којима је помоћ потребна и да се смање злоупотребе.

Упитан за организовање студентске праксе, он је рекао да у министарству које води тренутно је на пракси око 200 студената Правног факултета и ФПН, која траје три месеца.

 

 

извор: Танјуг/РТС