Вести

Ђорђевић: Градимо модерну Србију без дискриминације

Један од најбољих полазника Дипломатске академије је запослени у Министарству за рад Никола Радојловић, који је слеп, а министар за рад Зоран Ђорђевић каже да су особе са инвалидитетом равноправни чланови друштва и да је циљ стварања модерне Србије у којој не постоји ниједан облик дискриминације.

Ђорђевић, који је јуче присуствовао додели диплома полазницима академије Министарства спољних послова, каже да је Никола Радојловић, иако је слепа особа, још једном показао да су особе са инвалидитетом равноправни учесници друштва и да предрасуде према њима не треба да постоје.

"Поносан сам на то што је баш Никола део тима министарства и да са својим колегама свакодневно ради на унапређењу и остваривању заједничког циља, а то је стварање модерене и савремене Србије у којој не постоји ниједан облик дискриминације", нагласио је министар.

Ђорђевић је истакао да ће Министарство на чијем је челу, наставити да се залаже да сви грађани имају једнака права и могућности када су у питању услови живота и рада.

"Држава је та која треба још више да ради на запошљавању особа са хендикепом и тако даје пример другим послодавцима, и зато је Никола најбољи пример да ресорно министарство управо тако ради. Важно је да се и особама са инвалидитетом једнако пруже могућност да се образују, усавршавају и добијају послове на којима ће доприносити нашем друштву", поручио је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг