Вести

Ђорђевић: Кина подржава територијалну целовитост Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић данас је са заменицом министра за људске ресурсе и социјалну сигурност Кине Јиџен Џанг потписао Споразум о социјалној сигурности између две државе.

Ђорђевић је оценио да је данашњи споразум круна рада и пријатељства две земље у области социјалне заштите.

"Поред пријатељства које гаје наш председник Александар Вучић и кинески председник Си Ђинпинг, на нама у Влади Србије је да свако у свом ресору проба да унапреди односе са Кином на најбољи могући начин", навео је Ђорђевић.

Ђорђевић је пренео да је са кинеском колегиницом причао о свему што може да се унапреди између Кине и Србије, од запошљавања, незапослености, преквалификације, инспекцији рада, подсећајући да кинеских инвеститора има највише у Србији.

"Ми желимо да их има још више", нагласио је Ђорђевић.

Такође су се дотакли питања српских бања јер постоји жеља кинеских инвеститора да улажу у бање у Србији.

"Србија је једна од ретких држава у Европи која је укинула визе за грађане Кине и ми желимо да они осим инвестирања у нашу земљу, своје годишње одморе могу да проведу у Србији", напоменуо је Ђорђевић.

Ђорђевић је захвалио Кини што, како је рекао, свуда подржава нашу земљу поготово када је у питању наша територијална целовитост, односно непризнавање такозване државе Косово, напомињући да и Србија иако мала земља, подржава Кину свуда, где год је то могуће.

 

 

 

Извор: Танјуг