Вести

Ђорђевић: Магна брине о својим радницима и улаже у Србију

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас, поводом штрајка у фабрици "Magna Seating d.o.o." у Оџацима, да је та компанија озбиљан инвеститор и да примењује све мере заштите, што је, како је навео, у више наврата установила и инспекција рада.

Ђорђевић је навео и да је покренут дисциплински поступак против "извесне особе која више није запослена тамо, због низа неправилности и злоупотребе службеног положаја", додајући да су се "подбуњивали" радници као да је извор заразе био у самој компанији.

"Сваки пут кад је била нека примедба на рад, установљено је да су примењивали све мере када је у питању заштита радника. После посла, немате контроле шта раде радници, али ''Магна'' врло озбиљно и темељно прилази сваком послу, затекли смо да постоји брига према тим радницима", рекао је Ђорђевић.

Министар је подвукао да компанија "Magna Seating d.o.o." запошљава велики број радника, да треба да отвори други погон у Алексинцу, те да "врло озбиљно и темељно прилази сваком послу".

"Њима јесте интерес да ти радници буду задовољни", истакао је Ђорђевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва