Вести

Ђорђевић: Млади су будућност Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је Међународни дан младих и поручио да Влада Републике Србије води одговорну политику чији је приоритет да континуирано и систематски улаже у унапређење положаја младих свих узраста и њихов останак у земљи.

"Србија има младе, образоване, талентоване и вредне људе које жели да задржи, обезбедивши им боље услове за живот, рад и напредак у сваком смислу, али и да врати наше стручњаке који су отишли у иностранство",  рекао је Ђорђевић.

У циљу спречавања миграција, донешена је Стратегија о економским миграцијама која је проистекла из идеје и заједничког рада Координационог тела за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, које је основано 31. јануара 2019. године.

"Циљ Координационог тела је да се створи привредни и друштвени амбијент којим ће се успорити одлазак радно способног становништва, ојачају везе са дијаспором, подстакну повратне и циркуларне миграције, али и привуку страни држављани различитих образовних профила", истакао је Ђорђевић.

Како је рекао, миграције које се дешавају и на глобалном и на унутрашњем нивоу су један од приоритета Владе јер утичу на укупан потенцијал државе.

Министар је истакао да Република Србија има капацитет да изгради модерну и економски стабилну државу у којој ће млади остати и градити своју будућност.

"Циљ Владе је да се они држављани, који су отишли из Србије врате у своју земљу, али и да страни држављани својим знањем и радом помогну у изградњи боље и јаче Србије", поручио је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг