Вести

Ђорђевић: Нова радна места за младе приоритет Владе Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са власником и генералним директором компаније "Далас" Џемом Шаховићем и директором израелске компаније "Afi Europe", која ради на пословима изградње комплекса "Skyline", Адиром Ел Алом, како би разговарали о будућим плановима за унапређење сарадње приватног и државног сектора у области рада и запошљавања. 

Ђорђевић је истакао да се Влада Србије активно залаже за веће запошљавање младих  и отварање нових радних места у циљу спречавања економских миграција.

"Влада Србије жели да задржи младе да раде и живе у својој земљи пружајући им боље услове за рад, јер они представљају будућност наше земље. Када су радници задовољни условима и материјалним положајем, просперитет државе у свим областима је сигуран. Верујемо у младе, њихове идеје, ентузијазам и рад", истакао је Ђорђевић.

Према његовим речима, компанија "Далас" као једна од водећих предузећа које остварује добре резултате, а врши и преквалификацију и доквалификацију радне снаге за послодавце којима су потребни радници, сигурно ће својим ангажовањем допринети у остварењу постављених циљева Владе Србије. 

Како је навео, сарадња приватног и државног сектора важна је ради унапређења положаја радника, те су у том смислу значајни и састанци које Министарство организује са компанијама у приватном сектору, на којима се разговара о положају радника и њиховом подстицају.

"Сарадњом ресорног министарства и приватних водећих компанија, као што су "Afi Europe" и "Далас" верујем да ће се обезбедити нова радна места, квалитетнији услови за рад и напредак младих у сваком смислу, а самим тим  и смањењe незапослености", истакао је министар.

 

 

Извор: Танјуг