Вести

Ђорђевић: Oни коjи су починили злочине мораjу да одговараjу

Mинистар одбране Зоран Ђорђевић обишао jе данас Спомен собу "Kосметске жртве" и том приликом истакао да ће Србиjа учинити све да они коjи су починили злочине одговараjу, као и да ће бити настављени напори на помирењу народа на овим просторима.

Ђорђевић је у обраћању члановима породица киднапованих и убиjених истакао да jе реч о потресном сведочанству jедног времена.

"Поставка jе опомена свима и своjеврсно сећање на пострадале коjе, осим породица, поштуjе и држава Србиjа, коjа ће учинити све да они коjи су починили злочине одговараjу а да, упоредо с тим, буду настављени напори на помирењу народа на овим просторима", рекао jе министар одбране.

На изложеним фотографиjама представљено jе више од 2.500 киднапованих и убиjених цивила, воjника и полицаjаца Срба, Рома, Горанаца, а на 26 фотографиjа су и Aлбанци коjи су радили при полициjи.

Спомен собу "Kосметске жртве", отворило jе Удружење породица киднапованих и убиjених на Kосову и Mетохиjи краjем jуна у згради Београђанке.

Спомен соба jе посвећена сећању на киднаповане и убиjене у jужноj српскоj покраjини од 1998. до 2000. и од 2003. до 2004. године.