Вести

Ђорђевић: Опозиција напада владу која је низала успехе

Члан председништва Српске напредне странке и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, рекао је да је интересантно што део опозиције пласира оптужбе баш у време формирања нове Владе Србије, која је претходних година низала бројне успехе.

"Када не постоје резултати којима би могли да се поносе, у време док су били на власти, једини начин да покушају себе да издигну јесте да измишљају лажи које пласирају у медијима и бесрамно нападају оне који су овој држави и њеним грађанима омогућили нова радна места, смањили незапосленост, повећали пензије и минималну цену рада, довели инвеститоре, изградили путеве и на најбољи начин се изборили са епидемијом корона вируса, са којом нису успеле чак ни много економски јаче и веће земље од Србије“, оценио је Ђорђевић.

Ђорђевић је запитао да ли се неко, набрајајући нечије „неуспехе“ и „малверзације“ сети оних 619 милиона евра које је Драган Ђилас украо помоћу своје четири фирме и мислио да се никада неће сазнати колико је узео из џепа грађана Србије и да је паметнији од свих?

Ђорђевић је рекао да једино што боли опозицију и са чим не могу никако да се помире, јесте што не могу више да краду, јер данашња власт то не дозвољава и кажњава све оне које се усуде да тако нешто и покушају.

“Да ли је неко приметио колико је мржња Драгана Ђиласа, према председнику Александру Вучићу постала патолошка? Оно што посебно брине, јесте што се мржња преноси и на све оне за које је председник рекао да им верује, али што је најсрамније и на његове најближе, децу и породицу, што је доказ да челници опозиција без трунке људскости и поштовања оног најсветијег, газе преко свих и свега зарад јефтиних политичких поена“, навео је Ђорђевић.

Према његовим речима, неосновани многобројни напади на брата председника Андреја Вучића, да је купио неке пекаре, као и на сина Данила да се дружи са криминалцима, већ су њихов добро познати и јадни начин, који заиста више не треба ни да се коментарише, али морају да се казне они који у јавност шире неистине и обмањују јавност.

Човека који је опоравио Крушевац, који је обезбедио нова радна места и својим радом Србију унапредио на многим пољима, Братислава Гашића, прозивају за неке афере и то само зато што је, како је рекао председник Вучић, „Гашић његов човек од поверења“.

“Томе мора да се стане на пут једном за сва времена. Како ће такви људи, који су отимали од васпитачица и породиља, да би куповали јахте и бахатили се на рачун грађана, да брину о деци грађана Србије? Једино причањем бајки, које смо установили да им одлично иду, али у које нажалост више ни деца не верују. Како ће такви људи да се боре за веће плате, када им је много битније колико ће да ставе у свој џеп?"

Најбољи пример за то када су за време кризе 2008. године своју земљу и грађане без имало гриже савести, оставили на цедилу“, истакао је Ђорђевић.

Ђорђевић је подвукао да се нада да ће нова Влада да спроведе истрагу у складу са законом о пореклу имовине и да ће Ђилас морати народу да објасни одакле му ти милиони на које није платио порез, да ли се ради о сумњивим пословима где је он имао протекцију.

 

 

 

Извор: Танјуг