Вести

Ђорђевић: Помоћи ћемо у санацији штете у Трстенику

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је општину Трстеник, која је поплављена током јучерашњег невремена, и истакао да ће Влада Републике Србије помоћи у санацији штете.

"Предузети су сви кораци у циљу помоћи грађанима који су претрпели штету изазвану поплавом. О свему сам обавестио председника Републике Србије Александра Вучића и председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић, који су наложили да се утврди висина штете и да се пронађе начин на који ће Влада да помогне. Реаговали смо одмах, знам да је тешко, али сам сигуран да ћемо успети да помогнемо грађанима да изађу из ове ситуације што пре", рекао је Ђорђевић.

Министар је подвукао да држава брине о свим грађанима, не само у Трстенику, већ у целој Србији, и да је увек ту да помогне у оквиру својих могућности.

"Веома је важно да у овим тешким тренуцима будемо сложни и наставимо да помажемо једни другима, а ова Влада како је и раније више пута доказала, на прво место ставља грађане и бригу о њима", поручио је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг