Вести

Ђорђевић: Србија је земља у којој се поштују жене и њихове способности

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном градоначелницом Ниша Драганом Сотировски о наставку сарадње са ресорним министарством и плановима за наредни период.

"Ово је први пут да је жена на челу овог града, што је још један од доказа да је Србија земља у којој се поштују жене и њихове способности и да им се пружају једнаке шансе за напредак и успех у каријери. Верујем да ће градоначелница својим радом и идејама допринети обезбеђивању квалитетнијих услова за живот у Нишу", навео је Ђорђевић.

Ђорђевић је истакао да ће Град Ниш у свим областима које су у надлежности Министарства имати подршку и додао да се нада да ће се проблеми са којима су се суочавали у претходном периоду, као што су "деца улице" и бескућници бити решени у што краћем року.

"Заједничком сарадњом државе, градова и локалних самоуправа сви проблеми решаваће се на најбољи начин. Наша сарадња у наредном периоду одвијаће се и у погледу привлачења нових инвеститора и стварања нових радних места, а самим тим и смањењу незапослености. Ниш је био некада центар електро индустрије и верујем да ће то бити поново", истакао је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг