Вести

Ђорђевић: У фокусу су нам права бораца и ветерана

Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица, који ће почети да се примењује 1. јануара следеће године, значајно ће унапредити положај ове категорије становника, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који се састао са представницима савеза и удружења бораца и војних инвалида.

"Министарство припрема подзаконске акте и регистар који ће бити саставни део Закона, а који ће омогућити бољи стандард и већа права нашим борцима и ветеранима. Поштујући њихове приоритете и потребе успели смо да заједнички дођемо до решења која ће им побољшати положај", истакао је Ђорђевић.

На састанку министра Ђорђевића и представника удружења и савеза бораца и војних инвалида закључено је да ће бољи положај бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица бити у врху приоритета рада Министарства.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је увећало буџет за пројекте за удружења и савезе за 140 одсто, тако да је 2017. године тај буџет износио 50 милиона динара, док у 2020. години износи 120 милиона динара.

Најављено је да ће у наредних десет дана бити расписан други позив за учешће на јавном конкурсу за пројекте за 2020. чија реализација се очекује до краја године.

Сви јавни позиви су објављени на сајту Министарства и могу се наћи у категорији Документи - Јавни конкурси.

"Посебна пажња мора бити посвећена људима који су се борили за нашу земљу, то је политика нашег председника Александра Вучића, чему ћемо наставити да тежимо и у наредном периоду. Побољшање њиховог положаја обезбедићемо не само кроз пројекте, већ и кроз законодавни оквир", рекао је министар Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг