Вести

Ђорђевић: Више од четири милиона евра за младе у Србији

Циљ пројекта "Подршка Европске уније активном укључивању младих", у вредности од 4,7 милиона евра, нова је могућност за запошљавање младих у Србији, изјавио је приликом уручивања сертификата организацијама из целе Србије министар за рад, запошљавања и борачка питања Зоран Ђорђевић.

"Пројекат ће у наредне две године бити спроведен у више од 35 општина и градова, а бесповратна средства (грантови) биће додељена организацијама на националном и локалном нивоу како би се младима омогућило да се активније укључе у тржиште рада или да покрену самосталан посао", рекао је Ђорђевић.

ЕУ и Влада Србије бесповратно су доделиле 4,1 милион евра за 24 уговора који се односе на пројекте за младе, док је додатних 600.000 евра обезбеђено за техничку помоћ ресорним министарствима.

"Свакако активна мера политике наше владе јесте брига о младима. Велики проблем су економске миграције. Србија жели да се са тим суочи и да заједнички пробамо да зауставимо одлив људи", рекао је Ђорђевић и додао да овакви пројекти помажу у решавању тог проблема.

Он је још рекао да је питање запошљавања младих питање будућности земље.

"Будућност наше земље је да имамо јасну стратегију како да укључимо младе у све поре друштва, да им дамо право да имају свој посао и да раде и то је основа свега", истакао је Ђорђевић.

Поред министра Ђорђевића, пројекат су данас удружењима из целе Србије представили и шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици и државни секретар Министрарства омладине и спорта Предраг Перуничић.

 

 

Извор: Танјуг