Вести

Ђукановић: Једино је битан извештај народа

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић рекао је да се део опозиције као дављеник "хвата за сламку" и тражи начин да оправда изборни пораз, позивајући се на некредибилне људе - антисрпске лобисте.

Говорећи о случају америчког сенатора Боба Менендеза, који је један од најватренијих навијача српске опозиције окупљене око Драгана Ђиласа и Маринике Тепић, а налази се на платном списку албанске мафије, Ђукановић је рекао да је интересантно којим се људима обраћају Ђилас и Мариника.

"Он се у Америци суочава са озбиљним оптужбама и претпостављам да ће добити жестоку робију. Занимљиво је коме се Ђилас и Тепић и остали обраћају у Амрици. Он јесте био утицајан, био је озбиљан албански лобиста", навео је Ђукановић.

Како је додао, то је исто као и са европосланицима на које се позивају, то су озбиљни лобисти против Србије.

"То је једна корумпирана група људи, платите им и они раде за вас. Тих 24 посланика који су потписали као да траже неку истрагу о изборима, то су људи који су потписивали и оно о случају Бањска, све што је против Србије", објаснио је Ђукановић и додао:

- Дављеник се хвата за сламку, кад изгубиш изборе да би правдао пораз измишљаш крађу, позиваш се на корумпиране, некредибилне људе које си платио да тако причају. Мене баш брига за извештај ЕП, извештај народа смо добили на изборима и то је оно што мене занима.

Осврнуо се и на наводе опозиције да је "правосуђе заробљено".

"Имамо вест - Драган Ђилас добио још три спора против, како кажу, таблоида, што је укупно 132 пресуде, од стране 115 судија. Значи 115 судија у српском правосуђу је донело пресуде у корист Ђиласа. И Сава Манојловић се похвалио да је добио неке пресуде против, како их они зову, режимских медија. Када је то могло у њихово време? О каквом "заробљеном правосуђу" причају?", додао је Ђукановић.

Како је рекао, тада је спроведена реформа првосуђа и нико није смео ни да их тужи, нити би добио пресуду.

"Имају типске нападе на одређена тужилаштва, јер тамо не седи неко ко им је послушник", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк