Вести

Ђукановић: Ми јачамо, снажимо и никог не угрожавамо

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић коментарисао је, на ТВ Информер, реализацију фестивала "Мердита добар дан" и истакао да тај фестивал треба трајно забранити.

"То је неко наше унутрашње питање. Ја сматрам да држава треба заувек да забрани тај фестивал. Тај фестивал је годинама уназад споран и изазива одређене безбедносне изазове. Да се не би то више догађало, да се не боде прст у око нашем народу, то треба забранити. Разлог су безбедносни разлози. Све те невладине организације код нас су такозвани антиратни профитери. Суштински главна два покровитеља су Рокфелер фондација и Европска унија. Ако им то забранимо, они ће се представљати као жртве и тврдети да је овде диктатура. Требало би добро размислити. Ја се залажем да се из безбедносних разлога ова свињарија забрани. Наравно датум алудира на Косовску битку, али на тај датум је испоручен и српски председник Слободан Милошевић. Ово је намерно изабрано, нису они ни луди ни глупи. Западне силе сматрају да смо ми поражена страна у рату. Кад си поражен у рату онда слушаш шта ти се каже", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је објаснио због чега Рокфелер фондација и Европска унија финасирају срамни фестивал.

"Увек се поставља питање свим тим фондацијама зашто они то финансирају. Зашто се Рокфелер фондацији исплати да овако нешто финансира? Јасно је да Србија не сме економски да напредује, па се зато јављају те фондације. Свесрпски сабор симболизује јединство српског народа. Ту видите да су Срби уједињени колико год да сте им испирали мозак и бомбардовали их. Од момента доласка на власт председника Вучића десиле су се велике промене. Српска православна црква дигнута је на пијадестал. Један антисрпски зликовац као што је Мило Ђукановић скинут је са власти. Српски народ у Црној Гори је никад јачи. Погледајте у Македонији шта се догодило. Данас већина људи говори да је највећи сарадник Македоније Србија. Српски фактор је никад јачи данас у Македонији. То су све тековине паметне политике коју водимо. Ми хоћемо да ширимо наше фабрике и у Хрватску и у Словенију. Ми јачамо, снажимо, никог не угрожавамо, али имамо свој интерес. Е зато смета Свесрпски покрет. Ми смо за њих мали Руси и тако нас гледају", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Информер