Вести

Ђукановић: Опозиција не води политичку, него бизнис кампању

О предстојећим градским изборима за телевизију Информер говорио је члан Председништва Српске напредне странке и адвокат Владимир Ђукановић. Ђукановић је на самом почетку коментарисао убиство мале Данке.

"Кад се све то догодило, ни једну реч о томе нисам рекао. Чекао сам да прође истрага. У овој ситуацији ми сумњамо да је Данка Илић мучки убијена и ако је тако, то је најмонструознији злочин који се догодио на овим просторима. Они су ударили дете колима, али уместо да му помогну, они су га докрајчили. Међутим, ми немамо тело. Не знамо чак ни да ли је убијена. Можда је рецимо, продао негде. Ако немате тело не можете да докажете ту језиву бруталност. Може да се донесе пресуда, али ви не знате да ли је убијена. Ја се не слажем са увођењем смртне казне. Ја разумем гнев људи, али ја сам верујући човек. Само је Господ властан да вам одузме живот. Не можете један грех, један стравичан злочин, да правдате другим грехом тако што ћете и ви убити неког. Доживотна робија је овде адекватна казна. То је много гора казна", рекао је Ђукановић.

 

Опозиција поново неће на изборе

"Излишно ми је да више причам о опозицији. Избори су ту, ако хоћеш изађи, ако нећеш не мораш. Њихов циљ је да покушају да изврше неку интернационализацију избора. Немачка није испунила ни 40% онога што је ОДИХР препоручио. Америка није испунила ни 5%. Србија је испунила велики део препорука ОДИХР. Опозицији није стало ни до чега јер они мисле да су Богом дани. Никаквог плана и програма немају. Ако су они против Експа, то је у реду. Али онда они треба да објасне зашто. Пошто они то немају, онда људи кажу: зашто ја онда да гласам за тебе. Људи нису ни глупи, ни луди. Наша странка није савршена, имамо ми гомилу проблема, али ипак имамо програм и план. Погледајте колико је привреда Београда. Ми смо навикли да кукамо и да нам је све увек лоше зато што смо деценијама имали угњетавачки менталитет. Ми можемо да изградимо најмодернију железничку станицу, можемо да имамо најлепше речно приобаље, ми смо нација победника! То је Вучић направио од нас. Ми смо данас најбоља могућа дестинација за инвестирање, за бизнис, за куповину станова. Ми смо једина земља која није увела санкције Русији, али и даље сарађујемо са Западом и они улажу код нас. Њихова кампања није политичка, него бизнис каммпања. Све своје снаге усмерили су ка томе да Н1 добије националну фреквенцију и ништа друго их не интересује", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: Информер