Вести

Ђукановић: Постоје велике силе којима је циљ да избије сукоб

Владимир Ђукановић народни посланик и члан Председништва Српске напредне странке изразио је забринутост за безбедност у јужној покрајини Србије.

Ђукановић је у јутарњем програму Курир телевизије истакао да нам предстоји тешка зима, а да свако одступање од јединственог мишљења о Косову и Метохији у Народној Скупштини представља израз политичке незрелости.

"Појединци тако само дају албанским медијима простора да кажу да није успостављено јединство, иако изгледа као да јесте", рекао је Ђукановић.

Била је поента да се изгласа оно што је до сада урађено, а бесмислица је измишљати неку топлу воду и постављати границе, које су већ постављене Уставом Републике Србије", истакао је Ђукановић.

"Кључна ствар за наредни период је да не дође до рата. Од почетка прошле недеље имате бар једно четири, пет нових сукоба. Имате озбиљне проблеме широм света, а нама је једини циљ да не дође до рата. Ужасно је тешка ситуација, а ја сам био шокиран да поједници у Скупштини нису знали да ми не можемо да вратимо дијалог о КиМ у УН. Ми смо криви што се то догодило, нека власт је тада преварила руске партнере и мимо њиховог знања прихватили то", рекао је Ђукановић.

Бриселски споразум је омча њима око врата, навео је Ђукановић.

"Ми смо тако купили девет година да ојачамо и да вратимо дијалог за сто. Он није идеалан, али да нисмо то урадили ми бисмо нестали. Не бисмо имали како да одговоримо, јер нисмо имали војску. Сада имамо чиме да одговоримо", рекао је Ђукановић.

Постоје велике силе којима је овде циљ да избије сукоб, истиче Ђукановић.

"Ако се догоди сукоб сви инвеститори одавде ће отићи. Ми морамо да водимо рачуна о економији, али сам велики песимиста када је у питању целокупна ситуација с обзиром на то какво нам време иде и каква нам зима иде", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Курир