Вести

Ђукановић: Прислушкивање председника Вучића je покушај државног удара

Нема никакве дилеме да је прислушкивање председника Србије Александра Вучића покушај државног удара, оценио је члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић и додао да је сад питање како ће се то званично оквалификовати.

Ђукановић је упитао да ли је Републичко јавно тужилаштво дало налог да се води истрага о прислушкивању председника пошто, како је рекао, до сада није чуо ниједно њихово саопштење.

"Ја претпостављам да јесте и било би ван памети да није", констатовао је Ђукановић.

Рекао је да је читао интервју председника Србије у Вечерњим новостима и да је запрепашћен да је први човек државе прислушкиван.

"Имамо потврду од министра унутрашњих послова а и од бившег министра унутрашњих послова да је до тога дошло. Шта да кажем, осим да приупитам шта могу други људи да помисле ако се у једној држави њен председник прислушкује", навео је Ђукановић.

Како је испричао, он је до 2012. и сам био "на мерама" када је суд одобрио да уз неколицину других буде прислушкиван, а до 2012. је, наводи, то радила БИА.

Објаснио је да то функционише на начин да се "изаберу" одређени људи којима се, потом, "измисли неко дело".

"Онда се тражи од суда да "ти и ти" буду на мерама. А онда преко нас ''пецају'' Александра Вучића, прате његово кретање преко базних станица, слушају оно што он прича са нама. То тако функционише", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк