Вести

Ђукановић: Србија мора да иде напред

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић, говорећи на телевизији Пинк о актуелним темама, рекао је да Српска напредна странка на изборе 2. јуна излази као широка, народна коалиција.

Ђукановић је навео да Србија мора да иде напред, али и да је чекају тешка времена.

"Морамо због тога да будемо уједињени, зато је овако широка коалиција. Не смемо да будемо сујетни у политици. Прихватамо свакога ко жели да ова земља иде напред, прихватамо свакога ко жели да да допринос. Мислим да ће ова коалиција донети нешто ново на нашој политичкој сцени", рекао је Ђукановић.

Упитан да ли очекује прљаву кампању од стране опозиције, Ђукановић је рекао да они то раде континуирано већ деценијама.

"Мислим да су они својом мржњом коју су према нама демонстрирали сами себе појели. Та мржња је њих потпуно осакатила. Они су се шест месеци бавили да доказују нешто што је потпуно ненормално и што знају да је лаж, а то је наводна крађа избора", оценио је Ђукановић.

Како је рекао, у том доказивању појели су сами себе, распали су се као јогурт на сунцу.

"Грађанима нису понудили једно једино слово неког програма, и ви мислите да победите на изборима. Па како мислите, људи кажу - добро, не волиш Вучића, а шта нудиш народу", упитао је Ђукановић.

Према његовим речима, многе групе у Србији постоје и њихов смисао је само мржња према Вучићу.

Упитан о негативном извештавању појединих опозиционих медија о доласку председника НР Кине Си Ђинпинга, Ђукановић се извинио том народу.

"Желео бих да се јавно извиним људима у кинеској амбасади, кинеском државном руководству, зато што ми у Србији имамо тако неодговорне људе, који су без трунке срамоте вређали највећег светског лидера", рекао је Ђукановић и додао да су књиге које он објави много читане.

Ђукановић је истакао да треба да се радујемо што је нама указано такво поверење и што су нас "нашли на мапи".

 

 

Извор: ТВ Пинк