Вести

Ђурић: Америчке компаније осудиле Куртијеву блокаду српске робе

Важна порука која се могла чути од представника америчких компанија је осуда трговинског ембарга и блокада на српску робу које је спровео  режим Аљбина Куртија, изјавио је у Вашингтону Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић.

"Неке од америчких компанија, чак неки од америчких мега брендова, трпе финансијске последице због једноставног Куртијевог деловања", изјавио је Ђурић, после округлог стола на којем је у вашингтонском хотелу "Вилард" учествовао са представницима неких од најутицајнијих компанија у САД.

Ђурић је нагласио да су се српски представници састали са члановима Савета за међународно пословно разумевање, који је основао бивши амерички председник Двајт Дејвид Ајзенхауер.

"Савет окупља лидере пословне заједнице, водеће компаније у Америци, али и људе који су утицајни у политици, дакле из Конгреса, Сената, људе из академске заједнице и ово је била велика прилика за нас да представимо случај улагања и повезивања са Србијом на врло конкретан начин", указао је Ђурић.

Ђурић истакао je да је на округлом столу представио нова улагања Србије за "EXPO 2027", као и развој нових технологија, инфраструктуре и напредак енергетике у Србији.

У хотелу "Вилард", познатом као месту у којем је настао појам лобирање, амбасадор Ђурић је учествовао на округлом столу са представницима неких од најутицајнијих компанија, окупљених у једној од најстаријих пословних асоцијација у САД.

Међу учесницима пословног округлог стола, били су представници компанија "Оракл", "Мастеркард", "Пепсико", "Ербиенби", "Сити" и многих других. 

 

 

 

Извор: Танјуг