Вести

Ђурић: Блискост српског и мађарског народа најбољи залог за будућност

Министар спољних послова Републике Србије Марко Ђурић изјавио је током састанка са амбасадором Мађарске Јожефом Мађаром да су блиски односи српског и мађарског народа највеће богатство и најбољи залог за будућност.

"Посебно ми је задовољство што сам мандат министра спољних послова симболично започео посетом Будимпешти и овом приликом бих желео да поновим захвалност на срдачној добродошлици коју ми је недавно указао министар Петер Сијарто", рекао је министар Ђурић.

Уз оцену о изузетној динамици сусрета званичника који се редовно одвијају на свим нивоима, шеф српске дипломатије је нагласио да, поред међудржавних односа и пријатељства председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана, наша два народа повезују и одлични међуљудски односи.

"Блиски односи наших двају народа највеће су богатство и најбољи залог за будућност, јер су управо наши грађани ти који историјски одржавају и негују релације и мимо државних токова", додао је министар Ђурић.

Када је реч о мађарској подршци евроинтеграцијама Србије, министар Ђурић истакао је да Србија веома цени чињеницу да је Мађарска један од главних заговорника проширења, додајући да га посебно радује предстојеће мађарско председавање Савету Европске уније.

"Народ у Србији ће, мађарским председавањем овим телом, бити у могућности да перспективу чланства у Европској унији види кроз једно пријатељско лице", рекао је министар Ђурић.

Министар Ђурић и амбасадор Мађарске су разговарали и о развоју механизама експертских консултација и размене искустава, што би за Србију било од изузетне користи у процесу приступања Европској унији као стратешком опредељењу.

 

 

 

 

Извор: Танјуг