Вести

Ђурић: Данас се одлучује о правцу државне политике

Потпредседник Главног одбора и члан Председништва СНС, министар спољних послова Марко Ђурић рекао је да су данашњи избори они на којима се не одлучује само о будућности градова и општина већ о правцу укупне државне политике и захвалио свим грађанима Србије који су гласали. 

"Данас људи одлучују не само о Србији данас, већ о Србији сутра, о Београду сутра, свим нашим градовима у будућности. Изузетно је важно да добијемо политичко окружење у коме ће наше локалне самоуправе складно функционисати са републичким нивоом власти, што ће, надам се и верујем, омогућити да реализујемо визију коју је зацртао председник Александар Вучић", рекао је Ђурић након гласања на бирачком месту број 11 на Врачару. 

Визија председника Србије, како је додао, подразумева раст животног стандарда грађана, просечну плату од 1.400 евра до 2027. године, 10 нових аутопутева, две нове брзе пруге.

"Подразумева наставак оне врсте и оне динамике економског развоја због кога смо толико поносни и када представљамо Србију у свету, због тога што представљамо једну земљу која је за мање од једне деценије удвостручила свој бруто друштвени производ", рекао је Ђурић. 

Нагласио је да је данас избор за складно функционисање општина, градова и републичког нивоа власти, за даљи убрзани развој свих градова.

"Данас је практично празнични дан, у коме се огромном већином опредељујемо за заједничку будућност и за Србију сутра", поручио је Ђурић. 

 

 

 

Извор: Танјуг