Вести

Ђурић: ДС још није позвала на разговоре о изборима

СНС захтева да режим обустави штетну и нерационалну продају „Телекома“ Србије која је однедавно постала и незаконита. Наиме, отварањем понуда у склопу тендера за продају Телекома Србија и чињеницом да је постало јасно да нису испуњени услови предвиђени тендером, предвиђени законом за продају Телекома Србије престао је сваки прави основ за даље одвијање овог оваквог започетог поступка продаје Телекома Србије. Ми сматрамо да је ова продаја нерационална у својој бити, дакле без обзира на тренутну ситуацију везану за тендер ми сматрамо да у Србији не смемо да дозволимо да интереси појединих шпекуланата, почевши од Мартина Шлафа па надаље, треба да преовладају у односу на витални интерес грађана Србије, а то је да имовина грађана у оквиру Телекома Србије буде очувана и да Телеком Србије настави са својим развојем, настави са креирањем планова за пословање у наредним годинама и инсистирамо и даље на томе да продаја у овом тренутку представља не само нешто што је нерационално и није у интересу грађана Србије него би даља активност на продаји Телекома Србије у овом тренутку представљала кршење закона.

СНС ће у суботу, 9. априла у Лесковцу организовати велики народни скуп за промене. То ће бити последњи велики митинг СНС пре митинга који ћемо организовати 16. априла у Београдуу. Ми позивамо све грађане Србије који су у прилици, а посебно све грађане југа Србије, да присуствују овом митингу да заједно пошаљемо последњу опомену представницима режима и искажемо непоколебљиво одлучност да у Србији дође до мирних и демократских промена.
Уколико имате неких питања , ја сам спреман да одговорим, изволите!

Новинар: Чули смо јуче од ДС да ће избори бити одржани после кандидатуре Србије ка ЕУ и ми би рекли да су они донекле испунили ваше захтеве, какав је став СНС?
Марко Ђурић: Па чињеница је да ДС данас прихвата да рад Владе на чијем се челу она налази није добар, јер не амнестира од политичке одговорности за рад те Владе и ми сматрамо да док год не буде постојало јасно и недвосмислено прихватање политичке одговорности за рад ове Владе све изјаве које иду у правцу њене критике нису до краја искрене и можемо рећи да чак представљају израз политичке демагогије или чак и једне врсте лицемерја.

Новинар: То значи да иако они испуне захтеве да ћете 16 априла одржати митинг?
Марко Ђурић: СНС још увек није примила конкретан позив за разговоре. Припреме за митинг 16. априла у Београду су у пуном јеку и што се нас тиче понављам, чињеница је да ДС данас признаје да Влада коју предводи није добра, јер не амнестира од политичке одговорности за рад те Владе.

Новинар: И шта ви сада кажете, да разговарате и да она шта уради?
Марко Ђурић: Ми никакав позив за разговоре још увек нисмо добили, митинг је и даље план.

Новинар: Имам једно питање, ако сте почели данашњу конференцију да грађани Србије више не могу да издрже ова силна поскупљења, да ли мислите да одржавањем избора крајем године да би грађани Србије могли да издрже овакву пресију, пре свега економску, али и сваку другу?
Марко Ђурић: Дакле, СНС недвосмислено и гласно указује на чињеницу да је терет економске и социјалне кризе који грађани подносе неподношљив. Исто тако ми указујемо на чињеницу да власт није учинила ништа да реагује на конструктивне предлоге опозиције за на пример смањење злоупотребе у јавним набавкама, смањење трошкова  јавне администрације и просто није показала ону нужну минималну дозу социјалне одговорности која је у оваквом тешком времену у каквом се налази наша земља неопходна. Мислим да питање политичке одговорности је нешто што владајућа коалиција, хтела не хтела, неће моћи да заобиђе.
Уколико имате још питања изволите, уколико не, најлепше хвала што сте дошли на нашу  конференцију!