Вести

Ђурић: Грчка традиционални пријатељ Србије

У данашњем сусрету министра спољних послова у Влади Републике Србије Марка Ђурића и амбасадорке Републике Грчке Марије Леванди афирмисани су традиционално добри и пријатељски односи, који везују две државе и два народа.

Министар Ђурић је рекао да Србија високо цени став Грчке о непризнавању једнострано проглашене независности Косова, као и да нам веома значи подршка грчке стране по нашем најважнијем националном питању.

Ђурић је том приликом упознао амбасадорку Леванди са актуелним дешавањима на Косову и Метохији, оценивши да су Србима ускраћена њихова основна људска права и да, због једностраних потеза приштинске стране, дијалог о нормализацији односа назадује већ месецима.

Говорећи о плановима у наредном периоду, Ђурић је нагласио да наша земља жели да шири своја пријатељства и гради односе поверења са државама Европске уније, јер стратешко опредељење Србије јесте и биће пуноправно чланство у Европској унији. У том контексту, изразио је и захвалност Грчкој на подршци нашој земљи у процесу европске интеграције.

Саговорници су се осврнули и на чињеницу да Србија и Грчка ове године обележавају 145 година дипломатских односа, и закључили да тај повод може бити додатни подстицај за разговор о проширењу свих видова сарадње између две државе.

 

 

 

Извор: Танјуг