Вести

Ђурић: Хоћемо да радимо још више и још жешће за наш народ на КиМ

Директор канцеларија за Косово и Метохију, Марко Ђурић, рекао је да међу Србима на КиМ је управо највећа и најснажнија вера у државу Србију и подршка председнику Вучићу, као и да је њихова обавеза је да на то одговоре са појачаном помоћи.

Ситуација је стабилна, али тешка и могу да кажем да свакога дана има много људи, много средина у којима се људи буде са бригом како ће да живе данас, како ће сутра, хоће ли им деца бити безбедна док иду у школе, хоће ли сутра моћи да рачунају на своју егзистенцију и оно што је за наше људе на КиМ најважније, хоће ли остати, као што данас јесу, део државе Србије или ће албански сепаратисти успети да остваре свој план у стварању такозване Велике Албаније на нашој територији, рекао је Ђурић.

Ђурићје рекао да они ни најмање не крију да то желе, причају то отворено и то ни за кога није ништа ново.

Наши људи свакога дана морају да гледају грб, заставу, натписе лажне државе Косово на нашој територији и то свакако није ни мало лако. Али и једни и други треба да се научимо толеранцији. Симболи и једне и друге стране не треба да буду нешто што иниција и потстиче на насиље, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да још увек није погледао снимак хапшења, и додаје да му је жао што је његова породица морала то да гледа.

Када вам се тако нешто дешава, у том тренутку, активирају се одбрамбени механизми и имате осећај као да се то дешава неком другом и као да то гледате на неком филмском платну. Све и јесте деловало филмски, као филмови о албанској мафији. Неће добро проћи ни у овом филму, рекао је Ђурић.

Како је рекао, план је да наставе да их нервирају десет пута више, и да им покажу да су погрешили што их нису докусурили оног дана.

Хоћемо да радимо још више и још жешће и да стварамо услове за останак и опстанак нашег народа. Међу Србима на КиМ је управо вера у државу Србију и подршка председнику најснажнија и наша обавеза је да на то одговоримо са појачаном помоћи. У претходне три и по године смо обновили 42 цркве и манастира на КиМ, изградили смо 888 кућа и станова и наша обавеза је да им побољшамо услове, а са друге стране да кроз преговоре сачувамо мир, рекао је Ђурић.

 

 

 

Извор: Пинк