Вести

Ђурић: Имамо младост, искуство и државника на свом челу

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић поручио је у Ваљеву да та странка поседује јединствену комбинацију младости и политичког искуства, због чега ће изнедрити нову генерацију политичара, којима ће успех државе бити на првом месту и који ће Србију у деценијама пред нама водити у будуће победе.

Ђурић је истакао да је Лазар Гојковић, кандидат за градоначелника Ваљева, управо један од примера позитивне кадровске селекције у СНС, јер у себи обједињује и младост и искуство и поштење и енергију.

"Ми на свим нивоима излазимо објективно гледано најбољи и то самопоуздање је утемељено. Други продају грађанима мачку у џаку, а ми имамо и резултате и визију", рекао је Ђурић.

СНС такође, према Ђурићевим речима, једина на свом челу има истинског државника, Александра Вучића, који је Србију подигао са колена и успео да уједини грађане иза стратешког програма развоја наше државе.

"Председник не придобија симпатије људи тако што им говори оно што желе да чују, већ стратешком визијом будућности наше земље у наредне две или три деценије. Да бисмо имали могућност да се потпуно и неометано посветимо раду на економском и политичком процвату Србије, наша победа 21. јуна мора бити убедљивија него икада до сад", истакао је Ђурић.

Ђурић је рекао да СНС има озбиљне резултате на очувању мира и стабилности, јер је, сваки пут када је било покушаја понижавања Србије и гажења њених интереса, успела да одговори на достојанствен начин и да истовремено спречи да Србија буде увучена у сукобе и ратове.

"Активно радимо на спречавању контроле над нашим политичким системом од стране иностраних фактора. Председник Вучић је осигурао да одлуке овде не доносе странци, што је била пракса пре само једну деценију", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да је СНС и једини поуздан гарант очувања српских државних и националних интереса на Косову и Метохији, што потврђује и готово једнодушна подршка српског народа у јужној покрајини политици председника Александра Вучића.

"Наши људи на КиМ пружају преко 80 одсто подршке политици странке коју представљамо. Зато се може рећи да је наша странка она која најчвршће брани КиМ и ствара економске претпоставке за заштиту наших државних и националних интереса", објаснио је Ђурић.

СНС је, како је рекао, јединствена и по томе што је економију ставила у центар политике, тако што је председник Вучић поставио као стандард бављења политиком - резултат у мерљивим параметрима.

"Грађани дуго нису били навикнути да им мерило за успешност нечије политике буде економија, али председник Вучић је управо то наметнуо као критеријум успешности бављења политиком, а корист ће дугорочно имати Србија, јер сваки будући политичар биће вреднован по том критеријуму", уверен је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг