Вести

Ђурић: Избори у Београду од кључног значаја за наставак развоја

Потпредседник СНС Марко Ђурић поручио је данас да су београдски избори од кључног значаја за наставак развоја не само Београда него и целе Србије.

Ђурић је након разговора са младим активистима СНС у месној заједници Међулужје навео да ће, само кроз успех и победу СНС на тим изборима, Србија добити капацитет који јој је преко потребан да настави да се динамично развија.

"Развијена модерна метропола вући ће Србију напред, доводиће инвестиције и екомонски развој у сваки крај наше земље, а ми ћемо посебно настојати да се Београд равномерно развија" рекао је Ђурић.

Према његовим речима, стратешки важно за Србију јесте да се победе проблеми са наталитетом.

"Наша снага лежи у јаким породицама и зато ћемо овде у Београду у свим његовим деловима равномерно да бринемо о нашим бројним породицама са децом, о породицама које у претходним годинама криза, ратова, санкција нису биле у фокусу, јер је снага и будућност Србије управо у младима", нагласио је Ђурић. Навео је да СНС ради на томе да Србија, почивајући на два стуба политике, глобално-безбедносне и политичке стабилности с једне стране и економског развоја са друге стране, обезбеди прерспективу младим људима да дођу до изражаја и да им омогући услове да остану у земљи.

"Наша политика је политика обнове Србије кроз фокус и подршку младима. То је политика коју кандидујемо и 4. марта у Београду", казао је Ђурић.

Истакао је да су београдски избори од националног значаја и указао да уколико Београд настави да се развија истом динамиком као у претходне четири године онда ће се "заиста наставити перспектива да млади људи остају у Београду који је метропола".

"Нема лепше слике за Србију него слике главног града којим може да се поноси цела земља, на који су други у окружењу можда мало и љубоморни, али увек воле да дођу у наш Београд", казао је Ђурић.

Након разговора са младим активистима СНС, Ђурић је посетио домаћинства Јездимира и Јордана Спасића, Луке Салетовића, Ивице Јанковића и Богдана Митровића у Међулужју.

 

Србија своју политику према КиМ неће мењати

Потпредседник Српске напредне стране Марко Ђурић рекао је у разговору са мештанима Међулужја да се на београдским изборима одлучује да ли ће Београд, као мотор целог српског народа, наставити да вуче Србију напред.

Наводећи да је вечерас у Међулужју обишао четири породице расељене са Косова и Метохије, Ђурић је казао да Србија своју државну политику по питању јужне покрајине неће мењати.

"То је политика одбране и заштите српског живља, српске државе и националних интереса на КиМ". То нам је један од приоритета државне политике", рекао је Ђурић. Додао је да ће Београд наставити да преговара, али да увек штити соје интересе.

"Једина наша будућност, када је о томе реч, јесте у слози коју смо у претходне четири године постигли више него икада", навео је Ђурић.

Обраћајући се мештанима који су са КиМ, Ђурић је казао да могу бити поносни на чињеницу да су се Срби у покрајини сложили и да је 90 одсто њих стало иза јединствене државне политике.

"Да бисмо реализовали циљеве наше политике наша велика шанса је да са председником Србије Александром Вучићем Србију ојачамо, да је палу усправимо. Неопходно нам је да останемо сложни и у свим другим деловима Србије", казао је Ђурић.

Закључио је да су из тих разлога избори 4. марта веома важни јер то нису само избори са Скупштину Града Београда, већ су много значајнији за целу Србију.

 

 

 

 извор: Танјуг