Вести

Ђурић: Једино Вучић пружа шансу младим људима

Велика је част и одговорност бити део тима Александра Вучића и Српске напредне странке, најмоћније и најбоље политичке организације у савременој историји Србије. Резултате рада напредњачког тима не виде и не признају само они који то не желе. Велики број младих људи добио је подстрек, након кадровских промена у нашој странци, које ће очувати снагу наше унутрашње структуре.

Овако новоизабрана потпредседница Главног одбора Српске напредне странке  и посланица Невена Ђурић, у интервјуу за "Новости", одговара на питање да ли је плаши или јој даје подстрек указано поверење Вучића, који ју је лично предложио за високу страначку функцију, иако су неки у СНС били против тога.

* Који је најкориснији савет који сте добили од председника, имате ли нека конкретна задужења у странци?

- На оба питања мој одговор је - рад. То је кључ успеха, и то најбоље видимо на примеру нашег председника Вучића. С једне стране морамо да радимо на себи и учимо, а са друге стране да радимо за своје грађане и државу.

* Погађају ли вас замерке да су ваши медијски наступи у којима критикујете опозицију превише оштри, неки кажу агресивни и увредљиви?

- Замерке које упућује жути тајкунско-медијски клан ме никако не погађају. Доживљавам их као похвалу и потврду да радим праве ствари. Сигурна сам у то да Ђиласови медијски плаћеници, шта год да пишу, и колико год да лажу, поштене и пристојне људе неће зауставити у раду и борби за бољитак. На сваки њихов напад и лаж одговорићемо јединством, слогом и новим резултатима.

* Зашто сте изабрали политику и конкретно чланство у СНС? Често се у јавности провлачи уверење да млади одлазе у политику због личне користи, а не због неких виших циљева?

- Политика нам пружа могућност да се наш глас чује, и посебно мислим на глас младих људи, даје нам шансу да се боримо за ставове и идеје. Једино је Александар Вучић и СНС пружила шансу младим људима, док су многи пре њега само говорили о томе, а да нико није предузео никакве конкретне кораке. Када говоримо о личној користи, то је права асоцијација на лопуже које су Србијом харале до 2012. За Ђиласове присталице једини и највиши циљ је била и остала лична корист. То је циљ њиховог политичког деловања које се своди на псовке, претње, увреде, угрожавања слободе кретања и права на живот. Ђиласови хулигани и лопови пристојне и поштене људе не могу да победе!

* Где бисте волели да вас одведе политичка каријера у будућности?

- За све нас којима је Србија у срцу нема веће части и задовољства него да радимо за свој народ и државу. Суштина политичког деловања СНС, у сваком тренутку, јесте да је окренута ка грађанима. У средиште свих активности и деловања стављамо наш народ, и то је оно што прави јасну разлику између нас и тајкунско-криминалне клике која би насилним путем само да се докопа буџета грађана, да на крилима крвавог сценарија на који позивају и који све чешће демонстрирају дођу у позицију поновног масног профитирања. Тајкунске кабадахије нам само нуде оно што је наш народ добро запамтио - време пљачке, беде и сиромашења. Једва су људи преживели њихово лоповско време! Тешко да икога више могу да преваре, када је за време њихове власти пола милиона људи остало без посла, када су млади људи били без погледа у светлу будућност.

* Пре уласка у парламент предавали сте математику. Недостаје ли вам рад са ђацима?

- Не постоји ништа што доноси веће задовољство од срећног и насмејаног детета. Велика је одговорност бити део њиховог одрастања и усмерити их на прави пут. Иако више нисам у учионици као професорка математике, и даље се борим за њихово срећно детињство. У Србији данас имамо 180 потпуно реновираних школа у 101 општини, 200 милиона евра је уложено само у школе. То је јасан доказ да су у Србији деца апсолутни приоритет.

 

 

 

 

Извор: Новости