Вести

Ђурић: Колоне Срба за опстанак на КиМ

Српски народ је једногласно и једнодушно устао да брани своје право на останак и опстанак на КиМ, у чему уживају подршку Србије, поручио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и истакао да је никад већи број људи на КиМ устао да се бори против неправде и терора.

"Наш народ је у великом броју изашао и устао против неправде, терора, насиља и покушаја да се српски народ протера економским погромом и бруталним политичким терором који подсећа на све што су нашем народу радили у најцрњим периодима историје", рекао је Ђурић.

Ђурић је истакао да су километарске колоне људи од споменика кнезу Лазару у Косовској Митровици, до крста у Рудару, ка месту где је заказан велики миран протест против терора Приштине.

"У Лепосавићу је колона дугачка неколико километара, од Лешка до Јариња, најмање два километра, као и у Зубином Потоку".

"Српски народ је једногласно и једнодушно, свим срцем, устао да брани своје право на останак и опстанак на Косову и Метохији.

"И они за тако нешто уживају подршку читаве Србије", поручио је Ђурић.

Како је рекао, цео дан је у штабу са председником Александром Вучићем и преноси поруку Србима на КиМ да је Србија уз њих и да ће бити уз њих.

"Српски народ је одлучан да брани своја права на Косову и Метохији и после састанка са председником Вучићем они треба да разумеју и знају да је Србија уз њих", рекао је Ђурић.

Упитан о изјави председника Вучића да је упад јединица РОСУ у Северну Митровицу показао да су снаге КФОР, односно НАТО, намерно обмањивале свеукупну јавност, Ђурић је казао да се и показало да су "у лажи кратке ноге".

"Ни 24 сата није прошло а да их стварност није демантовала. И не само то, нажалост и бројни домаћи телали албанских институција па и КФОР-а и НАТО-а јуче су тврдили како лажемо и кад председник каже да се припремају интервенције РОСУ, и у њиховом случају се потврдило да су у лажи кратке ноге и није прошло ни 24 сата, а лаж је огољена", рекао је Ђурић.

Како каже, наш народ није пристао на политички терор.

"Овај терор има за циљ да се српски народ протера и Србија натера у неку врсту политичке капитулације. Таксе немају никакве везе са здравим разумом и мозгом и циљ је да се Србија натера на неку врсту политичке капитулације", каже шеф Канцеларије за КиМ.

Срби са Косова одлучни су у никад већем броју да бране своја права и огњиште и те чињенице треба да буде свесна цела Србија, закључио је Ђурућ.

 

 

Извор: Танјуг/Пинк