Вести

Ђурић: Курти није укинуо таксе, не наседати на лажне вести

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је да технички премијер привремених институција самоуправе у Приштини, Аљбин Kурти, није укинуо таксе на робу из централне Србије и не треба наседати на лажне вести.

"Премијер привремених институција самоуправе у Приштини најавио је, да будемо сасвим прецизни, само орочену суспензију такси и то условно, а истовремено уводи нове казнене мере за наше грађане и привреду, које назива реципроцитетом", нагласио је Ђурић.

Овим се, истакао је Ђурић, ситуација не деескалира и не враћа на стање пре увођења антицивилизацијских такси на робу из централне Србије, већ се на перфидан начин уводе до сада непостојеће баријере за трговину и кретање људи и робе.

Ђурић је навео да Приштина наставља да се поиграва овим питањем и економском перспективом друштва на Kосову и Метохији и наглашава да је ова одлука представа намењена делу међународне заједнице.

"Сматрам, међутим, да никако није време за мере попут оних које је вечерас усвојила Приштина, већ је ово време када чак и дубоке и суштинске разлике са Приштином треба да буду по страни, и када сви треба да снажно и непосредно сарађујемо на превазилажењу епидемије која не зна за границе, политичко опредељење, веру и нацију, закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг