Вести

Ђурић: Курти сноси одговорност за крвопролиће на северу КиМ

Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић изјавио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти сноси одговорност за крвопролиће на северу Косова и Метохије.

"Крвопролиће на северу Косова и Метохије је трагедија која је могла и требало да буде спречена. Неодговорна политика Аљбина Куртија припремила је терен за ту трагедију", изјавио је Ђурић.

Ђурић је, како преноси америчка телевизија, оптужио Куртијеву владу за моноетничку структуру косовских снага на северу, непоштовање постојећих споразума, терористички третман према српском становништву на северу који је укључивао многе рације у српским срединама, присилно именовање градоначелника општина на северу Косова и Метохије и јавно критиковање преговора о нормализацији односа којим посредује Европска унија.

Ђурић је одбацио извештаје појединих медија у Приштини о умешаности "Вагнера" у дешавања на Косову и Метохији, подсећајући на изјаву команданта Кфора који је рекао да нема доказа о присуству руске паравојне групе на Косову и Метохији.

Ђурић је у Вашингтону, истовремено, изразио саучешће породицама жртава.

 

 

 

 

Извор: Танјуг