Вести

Ђурић: Мирно и у што већем броју Срби да изађу на изборе

Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић апеловао је данас на Србе да у што већем броју изађу на изборе за градоначелнике у четири српске општине на северу Косова.

Он је поновио да је циљ албанских политичара у Приштини да кроз изборни процес покушају да "заузму" општине с већинским српским становништвом на северу Косова и Метохије и да се ствара атмосфера застрашивања Срба да не изађу на изборе и да они тако прогурају своје представнике за градоначелнике.

"Не желим да верујем да је то могуће и важно је да не дозволимо да Албанци испровоцирају сукобе унутар Срба. Наш одговор на то треба да буде да мирно и на цивилизован начин изађемо у што већем броју на изборе", рекао је Ђурић и додао да би избор некога од албанских представника за градоначелника општина на северу значило репризу сценарија у Призрену, Ђаковици где скоро да немамо или имамо занемарљив број представника Срба.

Ђурић каже да је данас најважније да се покаже да су Срби сложни и јединствени.

Такође је додао да је српско јединство трн у оку албанским сепаратистима и међународној заједници.

"Моја молба и апел свима којима је стало до северне Косовске Митровице, Зубиног потока, Звечана, Лепосавића, сви који воле своју земљу, а позивам и друге националности Роме, Бошњаке којима је Србија на срцу да изађу на изборе, и подрже кандидате Српске листе", поручио је Марко Ђурић.

Ђурић је додао и "да ћемо се борити свом снагом да страх не победи".

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк