Вести

Ђурић: На северу КиМ више излечених него новооболелих

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић позвао је грађане у нашој јужној покрајини да се током предстојећег викенда стриктно придржавају мера које су прописали струка, Кризни штаб и све надлежне институције које помажу у борби против корона вируса и апеловао на суграђане да истрају још мало до коначне победе над епидемијом.

Ђурић је констатовао да је у српским срединама на КиМ кренуло набоље када је реч о епидемиолошкој ситуацији, управо захваљујући томе што су се грађани протеклих дана и недеља стриктно и дисциплиновано придржавали прописаних мера.

"Драго ми је што могу да вас обавестим да у срединама јужно од Ибра тренутно нема забележених случајева корона вируса, а да се број излечених свакога дана на северу КиМ повећава, да је у последњих неколико дана број излечених већи од броја новооболелих, упркос чињеници да се врши екстензивно, и у складу са саветима епидемиолога предвиђено, тестирање потенцијалних или стварно оболелих", поручио је Ђурић грађанима.

Ђурић је захвалио нашим здравственим радницима, волонтерима и свима који у овом тешком времену схватају да је једини начин да опстанемо да збијемо редове, и истакао да су Срби на КиМ тога посебно свесни.

Ђурић је поручио и да се наставља снабдевање наших здравствених установа на КиМ медицинским и другим материјалима, и да грађани ни у чему неће оскудевати у борби против корона вируса.

 

 

Извор: Танјуг