Вести

Ђурић: Напад на Вучићеву породицу је напад на стабилност Србије

Напад Шолакове медијске машинерије на породицу председника Александра Вучића је, у то нико не треба да има сумње, организовани напад на Србију, њене институције и њену стабилност, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић.

"Покушај криминализације председника и његове породице за циљ има стварање конфликтне атмосфере у друштву и рушење поверења грађана у институције, што је припрема терена за ванинституционално и насилно преузимање власти", рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао и да није случајност што се све ово дешава у тренутку када председник објављује рат организованом криминалу, и зато је неопходно да надлежне институције испитају има ли повезаности тајкуна и њима блиских пропалих политичара са криминалним групама које мисле да су јаче од државе.

Такође, Ђурић сматра да је важно разјаснити да ли у овој офанзиви на демократски изабране институције Србије има уплива иностраног фактора, јер, како наводи, "Шолак није постао богат као Алибаба радећи самостално".

Ђурић, међутим, поручује да је уверен да ће грађани Србије знати да бране и одбране своју слободу и право да бирају од "оних који сматрају да им то што су баснословно богати даје моћ да жаре, пале и харају Србијом".

 

 

 

Извор: Танјуг