Вести

Ђурић: Наредне четири године кључне за остварење циљева

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, Марко Ђурић, поручио је у Суботици да су наредне четири године кључне за остваривање циљева због којих је СНС и основана.

Ђурић је у разговору са председником Градског одбора Српске напредне странке у Суботици, Богданом Лабаном, и активистима странке, рекао да у наредне четири недеље, до избора, треба створити напредњачки цунами који неће никога оставити равнодушним.

"Странка не постоји само због великих идеолошких расправа, већ да решава конкретне проблеме грађана, и решили смо многе које ниједна друга странка не би била ни изблиза у стању да реши", рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да у наредне четири године Српска напредна странка наставља да јача међународне позиције Србије и на истоку и на западу, а Србију очекују повећање стандарда грађана, инвестиције и улагање у инфраструктуру.

Србија ће предвођена напредњацима наставити да на достојанствен начин штити своје интересе, да негује свој идентитет и да се бави демографском политиком.

Активисти Српске напредне странке су посебно интересовање показали за положај српског народа на Косову и Метохији, подсетивши да Суботица има побратимске односе са општином Грачаница и да реализује бројне пројекте помоћи српском становништву и у другим деловима наше јужне покрајине.

Ђурић је веома детаљно активисте Српске напредне странке информисао о томе шта је све држава протеклих година, у време док је он био на челу Канцеларије за Косово и Метохију, урадила на заштити српских државних и националних интереса и унапређењу положаја нашег народа у јужној покрајини.

"Радићу у животу и друге ствари, али мислим да никада ништа важније у животу нећу радити", рекао је Ђурић, подсетивши, између осталог, да је у протеклих шест година на Косову и Метохији изграђено и реконструисано око 1.700 кућа у српским срединама и да ће ускоро бити и усељено око 350 стамбених јединица у насељу "Сунчана долина".

Ђурић је истакао и да је политички резултат Српске напредне странке на Косову и Метохији фантастичан, што је резултат политике Александра Вучића, коју Срби у покрајини схватају као гаранцију свог опстанка и напретка.

"Политичко јачање Србије, које су на вешт начин предводили наш председник Александар Вучић и наша странка, директно се рефлектовало на наш државни и национални положај на Косову и Метохији. Може се слободно рећи да то што радимо у држави глобално најдиректније значи спас и опстанак нашег народа на Косову и Метохији", поручио је Ђурић.

Ђурић је захвалио домаћину Богдану Лабану на личном доприносу успостављању веза Суботице са срединама на Косову и Метохији, истичући да је управо Суботица позитиван пример општинама у централној Србији како се треба реализовати сарадња на локалном плану са српским општинама у јужној покрајини.

 

 

 

Извор: Танјуг