Вести

Ђурић: Не може извештај Тахиријеве у преговарачки оквир

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је недопустиво да се извештај Едите Тахири о спровођењу Бриселског споразума уписује у преговарачки оквир за поглавље 35

- Када сам узео преговарачки оквир за 35, видео сам да је нажалост говорила истину. То је срамота - рекао је Ђурић на седници Одбора за Косово и Метохију.

Он је поручио представницима међународне заједнице да Србија има своје преговараче за учлањење у Европску унију и да је то министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић, а не Едита Тахири.

Ђурић је казао да је сепаратизам на КиМ ушао у нову опасну фазу, која значи отимање, пљачку, одузимање имовине и покушај да се пре разговора у Бриселу нађе решење за имовину.

Приштинске власти, како је рекао, покушавају да заокруже процес отимања српске имовине, док међународна заједница ћути.

Према Ђурићевим речима, Влада Србије је јасно опредељена да све решава на миран начин кроз дијалог, али последњих недеља је све јасније да Приштина и представници међународне заједнице покушавају да искористе дијалог - не за нормализацију односа, већ као платформу за наметања става о независности Косова.

- Никада неће натерати Србију да прихвати једнострано проглашену независност Косова - поручио је Ђурић.

 

 

 

извор: Танјуг