Вести

Ђурић: Новосадски универзитет је симбол Новог Сада

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је обележавању Дана Универзитета у Новом Саду, који ове године обележава 64 године постојања и рекао да је захваљујући огромном ресурсу знања, из најконкуретнијих образовних профила данашњице, Нови Сад постао место сусрета науке и економије, традиције и долазећих трендова.

"Симбол нашег града, наш велики понос, расадник памети и талената, наш новосадски Универзитет окупио нас је на данашњи дан, да сведочимо његовом трајању од пуне 64 године. Нови Сад је пожељно место за студирање на мапи европских универзитета, универзитетски центар, али уједно и ИТ средиште", рекао је градоначелник Ђурић.

Градоначелник Ђурић је нагласио да у ИТ индустрији у Новом Саду послује више од 900 привредних друштава, где је запослено близу 15 хиљада људи, а да велике заслуге за то има управо Универзитет.

"Нови Сад се свакако и захваљујући том реномеу позицинирао као препознатљиво и пожељно место за живот и рад, а млади се све ређе одлучују да оду из нашег града и земље. Увек ћемо бити поуздан партнер Универзитету и трудићемо се да и даље, удруженим снагама, стварамо шансе и прилике да млади остану да живе и раде у својим срединама, да развијамо град и нашу земљу", рекао је градоначелник Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг