Вести

Ђурић: Опозицијa је константно присутна на јавном сервису

Представници четири странке власти и опозиције расправљали су о понуђеним унапређењима изборних услова. Које институције су неопходне за фер изборе, на који начин се у њихов рад или контролу може укључити ванпарламентарна опозиција, шта је од понуђених решења из преговора уз учешће ЕУ парламентараца и без њих прихватљиво за странке које учествују у изборима.

Посланица Српске напредне странке Невена Ђурић је показала како се знањем и одлучношћу побеђује, па је тако одбрусила Драгани Ракић, потпредседници Демократске странке, која се иначе налази под потпуном контролом лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

Ђурић је истакла да је Ђилас први причао да нема вакцина у Србији, а потом први стао у ред да се вакцинише, додавши да је вакцинисан и председник ДС Зоран Лутовац.

Мени је незамисливо да неко данас у Србији говори нешто негативно по питању тога како се Србија изборила са короном. То је просто недопустиво. Ваш газда је први говорио како у Србији нема вакцина, па први стао у ред да прими те исте вакцине. Јесте примили вакцину, је л’ примио Лутовац вакцину, је л’ примио Ђилас? Сви сте вакцинисани, људи моји", рекла је Ђурић.

Ђурић је истакла да је срамота да неко говори такве ствари о својој држави, те да такви никада неће победити Србију и председника Александра Вучића.

"Која држава још на свету може да се похвали чињеницом да је изградила три ковид болнице за четири месеца? Срамота је да дођемо у ситуацију да неко овакве ствари говори о својој држави. Србија је данас напредовала у сваком погледу, и по питању економије, инфраструктуре, здравства, плата и пензија и по питању демократије, па је сада допустиво оно што никада није било, ви видите овде представнике који су ван парламента, опозицију видите константно присутну на јавном сервису. Ми немамо проблем са тим јер грађани имају главну реч и грађани о свему одлучују, овакви никада ни Александра Вучића, ни Србију, неће моћи да победе", подвукла је Ђурић.

Она је Драгани Ракић поручила да се она и њене партијске колеге понашају као деца у вртићу и као дилетанти.

"Вас очима не могу да виде јер су видели са ким имају посла, јер се понашате као обично дериште у вртићу и као дилетанти", истакла је Ђурић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1