Вести

Ђурић: Претња члану породице председника државе је претња самој држави

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић, поводом претњи упућених сину Александра Вучића на друштвеним мрежама, каже да очекује да Србија, одлучном акцијом безбедносног и правосудног апарата и јасним гласом осуде свих којима је до уређеног демократског друштва стало, покаже да је нормална држава којој је стало до сопствене будућности.

"Када сину председника Александра Вучића вешањем прети лице које се фотографише са аутоматским оружјем, та претња се не може бранити позивањем на слободу говора, или тумачити као шала и реторичка фигура", истакао је Ђурић.

Ђурић је навео да се претња смрћу члану породице председника државе свуда у свету третира као претња самој држави, и у таквим ситуацијама се, у име заштите човечности, правног поретка и демократије, мобилише и полицијски апарат, и тајне службе, и правосуђе, и читава демократска јавност.

"Подсећам да је ова претња уследила након што су на протесту опозиције у центру Београда за маскоту тог протеста изабрана вешала, а такве поруке, историја нас је томе научила, упућују не жртве, не они у крвавим кошуљама, већ они у црним кошуљама", истакао је Ђурић.

Ђурић је поручио да Србија неће дозволити да је на силу и под претњама насиљем заузму црнокошуљаши, љотићевци и следбеници било које неофашистичке идеологије.

Према његовим речима, ако је то Србија будућности коју нам обећавају разни Јеремићи, Ђиласи, Обрадовићи и Тадићи, онда је дужност и државе и свакога слободног и достојанственог грађанина да се таквој претњи на сваки начин одупру.

"Они који силом и насиљем желе да зауставе Србију у настојањима да постане нормална, богата и уређена земља биће осујећени, а грађане који из овог или оног разлога парадирају под вешалима, позивам да размисле шта чине, јер ово није ни уметнички перформанс ни безазлена викенд-разонода већ нешто што може да далекосежно дестабилизује и уназади наше друштво", нагласио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг