Вести

Ђурић: Прича о "нон пејперима" делује као бацање прашине у очи

"Мени ова прича са нон пејперима делује као бацање прашине у очи са циљем да се скрене пажња са чињенице да Приштина има деструктивни однос према дијалогу. Да упркос позивима секретара Блинкена да учествују на састанцима, да има један конструктиван допринос и однос према дијалогу, Албин Kурти одбија да одлази на састанке у Брисел, Приштина одбија да спроводи елементе Бриселског споразума и то треба на неки начин замаглити бацањем прашине у очи јавности.", објаснио је Њ.Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама г. Марко Ђурић своје виђење опсаде нон пејпера. 

С друге стране, како сматра, ово је врло перфидан покушај да се проблематизују сви потенцијални српски интереси који могу да се добију у наставку дијалога.

"Тако што ће се кроз различите нон пејпере банализовати, провлачити, излагати суду критике пре него што се о решењима и дискутује. Немам личну сумњу да идеје и иницијативе потичу из кругова који су наклоњени круговима Приштине", наводи Ђурић.

Што се тиче изјаве Рамуша Харадинаја, Ђурић подсећа на чињеницу да се албански политичари такмиче ко ће да буде тврђи према Србији и Београду, али да постоје и српски политичари који желе да се препоруче делу међународне заједнице.

 

 

Извор: Курир