Вести

Ђурић: Сачуваћемо Газиводе и Валач

Сачуваћемо Газиводе и Валач, упркос жељама оних који ништа нису сачували и који се радују мукама своје земље и народа зато да би могли да нападну власт, поручио је директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Марко Ђурић.

"Политички лешинари прижељкују да Србија изгуби битку за Газиводе и Валач, међутим, на њихову жалост, добићемо ову битку, као што смо смањили број признања једнострано проглашене независности Косова за 17 и спречили чланство самопроглашеног Косова у 11 значајних међународних организација", навео је Ђурић.

Ђурић је истакао да ће се заједно са председником Вучићем, Владом и нашим државним тимом за КиМ борити док не створе боље дане за наш народ у јужној покрајини и у другим деловима Србије.

"Онима који користе сваку прилику да се на миг Приштине и страних ментора радују сваком проблему и изазову Србије и српског народа могу да поручим само једно: Победићемо", истакао је Ђурић.

 

У српским срединама 3 новооболелих, укупно 86

У српским срединама на КиМ за последња 24 сата регистроване су три новооболеле особе и то две из Косовске Митровице и једна из Звечана.

До данас је укупно оболело 86 особа, излечена је 31, а преминуло је пет особа, саопштио је Ђурић.

Оболела лица су из Косовске Митровице (35), Звечана (21), Лепосавића (11), Зубиног Потока (19). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (16), Студентски центар Косовска Митровица (30), КЦ Крагујевац (2), КБЦ ''Др Драгиша Мишовић'' Београд (2).

Четири лица у последња 24 часа излечена и то два из Зубиног Потока, једна из Лепосавића и једна из Косовске Митровице. Тестирана су 42 лица (до сад укупно тестирано 737 лица) из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, навео је Ђурић.

У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа било је 2 прегледа у КОВИД-19 амбуланти. Код једног пацијента утврђено је постојање симптома, смештен је у изолациону јединицу и тестиран.

У општини Гњилане набављени су и дистрибуирани неопходни лекови грађанима. "У Лепосавићу смо успешно одговорили на 176 захтева за набавку лекова и хране. У општинама Исток, Косовска Каменица и Штрпце набавили смо и поделили лекове, заштитне маске и рукавице. У општини Обилић обезбедили смо и поделили пакете са храном за угрожене породице и дезинфиковали све јавне површине. У Грачаници смо за 67 социјално угрожених породица обезбедили храну и лекове", наводи Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг