Вести

Ђурић: Само јака Србија може да се бори за КиМ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Марко Ђурић оценио је да ће успешност Србије у борби за Косово и Метохију зависити од тога колико ће она бити јака и колико ће бити одлучни и чврсти људи на кормилу државе.

"Ако Србија постане просперитетна земља коју хоће да саслушају у међународној заједници, имаћемо шансу да се изборимо за КиМ. Ми се налазимо у 631. години од Косовске битке, и ово сигурно неће бити година у којој ће наша борба за КиМ престати. Све зависи од тога колико озбиљно будемо радили у наредним годинама", рекао је Ђурић у разговору са лазаревачким активистима СНС, међу којима су многи пореклом са КиМ.

Ђурић је истакао да је Србија, управо захваљујући далековидој политици председника Александра Вучића, у протеклим годинама обезбедила мир и стабилност и могућност да се пре свега економски опорави од свих проблема кроз које је прошла.

Ђурић је додао да је важно у наредних десетак дана осигурати да се критична маса људи у Србији окупи око приоритета државне и националне политике, и да, уместо великог броја малих странака којима је лако манипулисати, на челу Србије буде снажна СНС која ће одлучно и непоколебљиво управљати државним пословима.

"Никада се више не сме поновити ситуација да стране амбасаде доносе одлуке о будућности Србије и да одлуке владе иду на одобравање страним дипломатама. Наша странка и наш председник имају капацитет да таквим покушајима уплитања у наше унутрашње ствари кажу не", рекао је Ђурић.

Према његовим речима, Србија има шансу да са Александром Вучићем и СНС на челу, претекне све државе региона у многим економским аспектима, и да је зато 21. јун, дан избора, пресудан датум за будућност државе.

"Ми не радимо од данас до сутра, од ових до наредних избора, већ гледамо 30 или 40 година унапред. То давно у Србији није било, и то је Александра Вучића учинило државником. Политичари обично размишљају од избора до избора. Вучић размишља деценијама унапред и сме да грађанима каже и оно што им се не свиђа", рекао је Ђурић.

Ђурић је изразио уверење да ће грађани, суочени са озбиљним аргументима и параметрима о успешности СНС, подржати наставак државотворног правца који трасира председник Александар Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг