Вести

Ђурић: Снажна Србиjа кроз jачање институциjа и jединство

ЈAГOДИНA - Члан председништва СНС Mарко Ђурић изjавио jе вечерас да се за Србиjу и за Kосово данас води наjодлучниjа и наснажниjа битка, а да се та борба води кроз jачање институциjа и jединство.

“Да би Србиjа била jака као црна земља, да би побеђивала, она мора да има снажну државу иза себе”, поручио jе Ђурић на трибини СНС у Драгоцвету код Jагодине, додаjући да се таj циљ може остварити уколико држава иза себе има снажну владу.

Снажна држава са jаким институциjама jе могућа ако будемо уjедињени, нагласио jе Ђурић.

Ђурић jе рекао да се 24. априла бира између Aлександра Вучић и његове борбе да Србиjа буде боља и осталих, чиjа jе главна карактеристика да су уjедињени само око тога како ће да поделе власт попут феуда и заседну у фотеље.

“Србиjа таj филм коjи jе гледала до 2012. не може себи више да приушти”, истакао jе он наводећи да jе Србиjи данас више него икада потребан мудар и промишљен државник какав jе Aлександар Вучић.

“Државник коjи jе у стању да отвара сва врата, али и да има храбрости да каже не, када jе то у интересу Србиjе”, казао jе Ђурић.

Oн jе додао да jе власт у претходна 22 месеца успела да заустави пад Србиjе, а да ће jе у наредне четири године усправити.

“Заветуjем вам се, док год постоjим и док год постоjи СНС, борићу се да нашу Србиjу дигнемо на ноге”, рекао jе Ђурић.

Члан Главног одбора СНС Tихомир Aрсић рекао jе да су његове стрепње престале да постоjе од како jе Српска напредна странка на челу са Aлександром Вучићем преузела одговорност.

“Сигуран сам да ћемо наставити победничким путем, а наше победе су сваки километер пута, свако отворено радно место, сваки разговор и сваки нови стечен приjатељ”, рекао jе Aрсић позиваjући окупљене грађане да се уjедине у борби за Србиjу.