Вести

Ђурић: Спречите Приштину да дестабилизује читав регион

Директор Канцеларије за КиМ, Марко Ђурић, апеловао је још једном данас на међународну заједницу да предузме хитне кораке како би непријатељи стабилности и мира у Приштини били обуздани и спречени у намери да дестабилизују читав регион.

Ђурић је овај апел упутио након што је у Липљану група припадника албанске националности прескочила ограду Основне школе „Браћа Аксић“, коју похађају српска деца, и на зиду спрејом исписала „УЧК“.

То је, поручио је Ђурић, међу ученицима и наставницима изазвало велику узнемиреност, те додао да је потом исти графит недалеко одатле исписан и на једној српској кући.

Такође, знак "УЧК" исписан је и на гробљу у Липљану.

Ђурић истиче да је јасно да је за стварање друштвене климе, у којој се чак и српска деца излажу оваквој врсти претњи и насиља, једино и искључиво одговорна Приштина.

"Националистичка и шовинистичка хистерија међу појединим Албанцима већ недељама се генерише из Приштине најавама формирања такозване ''војске Косова'', и исписивање слогана ове врсте не може се схватити другачије него као претња читавом српском народу на Косову и Метохији", навео је Ђурић.

Према његовим речима, овакви изливи непријатељства према српском народу несумњиво су и последица почетка рада Специјалног суда за злочине некадашње УЧК, што је, очигледно, уплашило и онеспокојило злочинце који су у протекле две деценије на Косову и Метохији често слављени као хероји.

"Апелујем још једном на међународну заједницу да предузме хитне кораке како би непријатељи стабилности и мира у Приштини били обуздани и спречени у намери да дестабилизују читав регион", поручио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг